Jakie wino na dzisiaj?
Wina Białe
  • Rulandské šedé  (pinot gris) – Morawy (Starý Poddvorov), Republika Czeska 

    Wino o aromacie kandyzowanych owoców cytrusowych i marcepanu z grejpfrutową nutą. W ustach charakteryzuje delikatna mineralność i niska kwasowość, co czyni je lekkim i łatwym w odbiorze.

  • Sauvignon blanc – Turenia w Dolina Loary, Francja

    Wino o wyraźnej mineralności, zapachu pączków czarnej porzeczki i świeżych cytrusów z przyjemnie orzeźwiającą kwasowością.

  • Malvazija – Istria, Słowenia

    Wino o jasnożółtej barwie i przyjemnej świeżości. Typowe dla szczepu subtelne nuty mandarynki i kwiatu akacji. W ustach żywa kwasowość i grejpfrutowa goryczka. Pełnia i harmonia.

Wina Czerwone
  • Vaucluse Rouge (syrah, merlot) – Dolina Rodanu, Francja

    Południowe wino o głębokiej czerwonej barwie, aromacie śliwek, czarnej wiśni z nutą cedrową i pikantnym przyprawowym niuansem. W ustach soczyste i miękkie z delikatną taniną, bardzo dobrze zrównoważone.

  • Kékfrankos (blaufränkisch) – Szekszárd, Węgry

    Podstawowe wino Heimannów, intensywnie owocowe, uzupełnione nutą suszonych ziół. Usta wytrawne o przyjemnym smaku wiśni i jeżyn. Dominuje lekkość, delikatność i soczystość.

  • Cabernet sauvignon Montello – Veneto, Włochy

    Wino o głębokim rubinowym kolorze, wyraźnym zapachu i smaku czarnej porzeczki wzbogaconych o pikantną nutę. Pełne i długie z dobrze zaznaczoną taniną.